• BIST 9360.99
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 11 °C
  • Balıkesir 7 °C
  • Çanakkale 6 °C

3 Boyutlu İmplant İle Sabit Dişler

3 Boyutlu İmplant İle Sabit Dişler
Diş implantlarının, kaybedilen dişlerin yerine, çene kemiği içine yerleştirilen ve kemik ile kaynaşarak

3 BOYUTLU İMPLANT İLE SABİT DİŞLER

Diş implantlarının, kaybedilen dişlerin yerine, çene kemiği içine yerleştirilen ve kemik ile kaynaşarak, doğal diş kökü görevi üstlenen parçalar olduğunu belirten Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Y. Doç Dr. Çağdaş Kışlaoğlu; implantların doku dostu olan titanyum metalinden üretildiğini ifade ediyor.

İmplantın amacı eksik diş boşluğu olan bölgelerde bu eksikliği gidermektir. İmplant destekli dişleriniz doğal dişlerinizden ayırt edilemeyecek kadar doğal görünebilir. Teknoloji ile beraber implant tedavileri güvenli ve rahat bir hale gelmiştir, implant yaptıran bir bireyin dikkat etmesi gereken 3 önemli konu vardır ve bu konular implant yaptırılmadan önce iyi incelenmelidir.

1- İmplant tedavisi yapacak hekimin bu tedavi konusunda bilgisinin ve becerisinin olması gerekir. Hekim kendini bu alanda geliştirmiş olmalı. Düzgün yapılan bir implant bireyi rahat ettirebilir ancak iyi yapılmamış bir implant kişiye uzun seneler zorluk yaşatacaktır.

2- Diş hekiminizin kullandığı implantın markası ve menşeyi çok önemlidir. Bireyin implant yaptırmadan önce diş hekimine hangi firmanın implantını ve o firmanın hangi ürününü kullanacağını sorması ve internet ortamında o ürünü araştırması gerekir.

3- Hekimin implant yapılacak vakayı iyi planlaması gerekir. Özellikle ağızda hiç diş olmayan vakalarda planlama çok önemlidir. Günümüzde planlamada 3 boyutlu tomografilerden ve özel programlardan yararlanılır.

Bilgisayar destekli implant yöntemi ile hangi tür implantın, hangi noktaya, hangi açıyla ve hangi derinlikte yerleştirileceği, operasyon öncesinde bilgisayarda 3 boyutlu simülasyonlarla tasarlandığını belirten Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, dijital ortamda yerleştirildiğini kaydediyor.

Daha implantlar yapılmadan bilgisayar ortamında dişlerin yüze göre tasarımı yapılmakta ve bu dişler CAD-CAM yani bilgisayar destekli tasarım bilgisayar destekli üretim teknikleri ile metal desteksiz porselenlerden üretilmekte. İmplantlar o şablona uygun olarak yapılıp dişler takılıyor. Bu duruma kişinin uygun olup olmadığını saptamak için hekimin detaylı bir inceleme yapması gerekiyor. Eğer kemik kalitesi uygun değil ise implantları uyguladıktan sonra bir süre bekleyip dişi yapmak gerekebilir.

AĞIZ İÇİ LASER LEHİMLEME YÖNTEMİ

Bireyler tüm dişlerini kaybetmiş ve hareketli protezler kullanmak zorunda kalmış olabilir. Hareketli protez kullanan bireylerin yaşam kalitesi önemli oranda düşebilmektedir. Kişinin kendine olan güveni azalabilir ve her istediğini yiyemediği için hayattan aldığı keyif azalabilir. İmplantlar ağız içinde tel ile birbirilerine bağlandıkları için birbirlerinden güç alırlar ve üzerine yakın zamanda diş yapmak mümkün olabilir.

KEMİK DESTEĞİ İYİ OLMAYAN VE KEMİKLERİ ERİMİŞ KİŞİLERDE İMPLANT YAPILABİLİR Mİ?

Ağızda çeşitli nedenlerle dişlerini kayıp etmiş kişilerin zaten kemik desteği azalmış durumdadır. Diş çekimini takiben diş boşluğunun bir sene içinde doldurulması gereklidir. Çünkü dişler dinamik bir denge içerisindedir ve denge bozulduğu zaman sadece çekilen diş değil çevresindeki dişlerde de şekil ve yer değişir. Kemik yeterli olmadığı durumlarda ya kişinin kendi ağzının başka bölgelerinden kemik alınır ya da kemik tozları ile bölgedeki kemik yapılandırılabilir. İmplant tedavisi 18 yaşından itibaren kişinin büyüme gelişimi tamamlandıysa yapılabilir.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894