ALDER, DENİZDE ACİLLER VE KANUNİ YÜKÜMLÜLÜKLER KONULU SEMİNER GERÇEKLEŞTİRDİ.
ALDER BAŞKANI CANTAŞ ŞİRİN BALIKÇILIK İLE UĞRAŞAN HERKES BU BİLGİLERİ EDİNMELİ.
ALİAĞA HABER / Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) Denizde Aciller, İl Yardım, Uyulması Gereken Yasal Yükümlülükler ve Tabi Olunan Kanuni Düzenlemeler hakkında bir seminer düzenledi. Aliağa Ticaret Odası Meclis Salonunda düzenlenen seminere Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı Harekat Şube Müdürü Deniz Yarbay Aşkın Üredi, Aliağa Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur, TCSG 61 Foça Bot Komutanı Hakan Topçular, TCSG 62 Aliağa 2. Bot Komutanı Hasan Yaşar, SAGET 08 Bot Komutanı Serkan Yahşi, ALDER Başkanı Dr. Cantaş Şirin ile Aliağa, Foça, Yeni Şakran ve Çandarlı da faaliyet gösteren Profesyonel ve Amatör balıkçılar katıldı. Programın ilk bölümünde sunumlar ve bilgilendirilmeler yapıldı ve daha sonra soru-sevap bölümüne geçildi.
Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı Harekat Şube Müdürü Deniz Yarbay Aşkın Üredi programda Sahil Güvenlik çalışmaları hakkında bilgi verdi ve sahil güvenliğin hangi durumlarda nasıl müdahalelerde bulunduğunu,sahil güvenlik bünyesinde kaç adet bot olduğunu ve nerelerde hizmet verdiklerini anlatan özel bir sunum yaptı. Yrb Aşkın Üredi profesyonel ya da amatör balıkçılık yapanların özellikle acil durumlarda neler yapması gerektiğini anlatarak Tedbiri hiçbir zaman göz ardı etmeyin. Yaşadığımız olaylar bize ufak gibi görünen ayrıntıların can ve mal güvenliği açısından ne kadar önemli olabildiğini gösteriyor. Dedi.
YARBAY AŞKIN ÜREDİ KAÇAK AVLANMALARI BİZE MUTLAKA BİLDİRİN.
Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı Harekat Şube Müdürü Deniz Yarbay Aşkın Üredi kontrol alanları içerisinde özellikle trol, şebeke ve diğer kaçak avlanmalar ile mücadele ettiklerini belirttiği konuşmasında Kaçak avlanmalar konusunda duyarlı olmanızı istiyoruz. Bunları gördüğünüzde görüntüleyin, belgeleyin ve bize mutlaka bildirin. Belgelemeniz önemli çünkü aksi halde yaptırım uygulayamıyoruz. İzmir körfezinde balık neslini tüketenler bu kaçak avlanma yapanlardır. Avcılığa yasak olan yerde ve zamanda avlanıyorlar. Alo 158"i arayın biz gerekli müdahaleyi hemen yaparız. Dedi. Yrb. Aşkın Üredi Çandarlı Körfezinde de trol avcılığının yasak olduğunu sözlerine ekledi.
YRB. AŞKIN ÜREDİ KARDAK BİZİM. TELEVİZYONDA ANLATILANLARIN YÜZDE 99"U YALAN
Kardak krizi ve kayalıklar ve insan kaçakçılığı ile ilgili bir soru üzerine Kardak bizim. Diyen Yrb. Üredi Yunanlılar bizim, biz de bizim diyoruz ama orası bizim. Bu sorun hep böyle devam edecek gibi görünüyor. Orada yunanlı balıkçılarda, Türk balıkçılarda avlanıyor. Bir problem yok. Söylendiği gibi bir sürtüşme falan da yok. Televizyonlarda anlatılanların yüzde 99"u yalan, bunlara inanmayın. Kaçaklarda hemen hemen her yerde oluyor. Genelde İstanbul ve İzmir üzerinden yurt dışın çıkmaya çalışıyorlar. Mülteciler ya kendileri denizde iken yardım talebinde bulunuyorlar ya da balıkçıların ihbarı ile müdahale ediyoruz. Özellikle yunanlılar tarafından ele geçirildiklerinde bu mültecilerin bizden geldiklerini düşünerek botlarını batırarak denize bırakıyorlar ve geri gönderiyorlar. Diye konuştu.
Amacımız mavi vatan denizlerinde korkulan değil sayılan, sevilen, medeni ve dünyada örnek alınacak bir sahil güvenlik komutanlığı olmaktır. Diyen Deniz Yarbay Aşkın Üredi sunum ve soru cevap bölümlerinde komutanlık olarak ellerinden gelen en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını ama teknik anlamda her tarafa müdahale edecek durumlarının mümkün olmadığını da belirtti.
LİMAN BAŞKANI AHMET TURGAY OKUR 2010 YILI İÇERİSİNDE ALİAĞA KÖRFEZİNDE AMATÖR BALIKÇILIK YAPILABİLECEK.
Seminerde bir konuşma yapan Aliağa Liman Başkanı A. Turgay Okur Aliağa Liman Başkanlığı olarak sorumlu oldukları bölgeleri ve balıkçıların bu bölgelerde uyması gereken kuralları anlatarak balıkçıların sorularını cevapladı. Turgay Okur 2010 yılının ilk ayları içerisinde Aliağa Balıkçılarına bir müjde vererek Başkanlık olarak yeni Liman Yönetmeliğimizi sunduk. Büyük ihtimalle 2010 yılının ilk ayı içerisinde yönetmeliğimiz değişecek ve Aliağa Körfezi içerisinde de amatör balıkçılık yapılabilecek. Dedi. 1 Ocak 2010 tarihi itibariyle Gemi, Deniz ve iç su açlarının inkisap tarihinden itibaren 1 ay içerisinde kaydının yapılması gerektiğini belirten Okur Ruhsatnamesi olmayan ve zamanında vize işlemi yapılmayan tüm araçların sahibine ve işletenine tahsil edilmeyen ruhsat ve vize harç tutarlarının iki katı kadar para cezası verilecek, denize elverişlilik belgesi düzenlenmeyecek ve seferden men edilecek. Diye konuştu.
TURGAY OKUR HER ZAMAN SİZİN YANINIZDAYIZ.
Turgay Okur Liman Başkanlığı olarak her zaman balıkçıların yanında ve hizmetinde olduklarını ifade ederek kanuni düzenlemeler ve yönetmelikler hakkında bilgilendirme yaptı. Özel tekneler hariç 15 metreden büyük balıkçı teknelerinin, boyuna bakılmaksızın kılavuz, römorkör, acente gemileri, tehlikeli yük taşıyan gemiler ve arama kurtarma yapan gemiler ve sefer bölgesine bakmaksızın 12 den fazla yolcu taşıyan gemilerin 1 Ocak 2010 tarihi itibari ile AIS KLAS-B CS Cihazı takma zorunluluğu getirildiğini söyledi. Turgay Okur 17 Kasım 2009 tarihli Resmi Gazete de yayınlanan Gemilerin Teknik Yönetmeliği"nin 17.01.2010 tarihi itibari ile yürürlüğe gireceğini belirterek Yönetmeliğe göre denize elverişlilik belgesi artık her yıl değil 5 yıllık düzenlenecek ve yıllık vize uygulama işlemleri yapılacak. 5 yıllık denize elverişlilik belgesi il su altı sörveyin de başlayacak. Her yıl deniz sörveyi ve 5 yılda iki kere kara sörveyi yapılacak. Yıllık vizesi yapılmayan gemilerin denize elverişlilik belgesi geçersiz olacak. Yeni belge deniz ve kara sörveyi yapılarak yeniden düzenlenecek. Dedi.
ALDER BAŞKANI DR. CANTAŞ ŞİRİN AMACIMIZ KURUMLAR İLE BALIKÇILAR ARASINDA İLETİŞİMİ KUVVETLENDİRMEK.
Aliağa da 160 üyeye ulaşan Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği Başkanı Dr. Cantaş Şirin de yaptığı konuşmada deniz güvenliği, kanunlar, yükümlülükler ve balıkçılık konusunda bilgilenmenin önemine değinerek Amacımız denizi beraber paylaştığımız kurumlar ile diyalogu artırmak, iletişim kurmak ve bilgilenmek. Yaşadığımız deneyimler, sahil güvenlik birimimizin, liman başkanlığımızın ve diğer kurumların her zaman bizim yanımızda olduklarını ve yardımcı olmak yönünde olduğunu gösteriyor. İzmir Güzel bahçe den bile buraya gelenler bizi çok memnun etti. Deniz olduğu zaman profesyonel olmuş amatör olmuş fark etmiyor. Çevre, verim ve bakış açısından bir bütünüz. Profesyonel balıkçılık yapanlar için onların daha fazla verim almaları için biz amatörler bir desteğiz. Kurumlar arasında yetki ve sorumlulukları bilmek hem bizim işimizi hem de onların işini kolaylaştırıyor. Deniz de olmaz ise olmaz konuları bilmek ve uygulamak zorundayız. Can ve mal güvenliğimiz için tedbiri elden bırakmamak ve bilgili olmak gerekiyor. Dedi.
Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı Harekat Şube Müdürü Deniz Yarbay Aşkın Üredi, kontrol alanları içerisinde özellikle trol, şebeke ve diğer kaçak avlanmalar ile mücadele ettiklerini belirterek komutanlık olarak ellerinden gelen en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını ama teknik anlamda her tarafa müdahale edecek durumlarının mümkün olmadığını, bu konularda ihbar mekanizmasının önemli olduğunu söyledi.
Aliağa Liman Başkanı A. Turgay Okur 2010 yılının ilk ayları içerisinde Aliağa Balıkçılarına müjde Aliağa Liman Başkanlığı olarak yeni Liman Yönetmeliğimizi sunduk. Büyük ihtimalle 2010 yılının ilk ayı içerisinde yönetmeliğimiz değişecek ve Aliağa Körfezi içerisinde de amatör balıkçılık yapılabilecek.
Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği Başkanı Dr. Cantaş Şirin Amacımız denizi beraber paylaştığımız kurumlar ile diyalogu artırmak, iletişim kurmak ve bilgilenmek. Yaşadığımız deneyimler, sahil güvenlik birimimizin, liman başkanlığımızın ve diğer kurumların her zaman bizim yanımızda olduklarını ve yardımcı olmak yönünde olduğunu gösteriyor. Can ve mal güvenliğimiz için tedbiri elden bırakmamak ve bilgili olmak gerekiyor.
ALDER tarafından düzenlenen seminere Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı Harekat Şube Müdürü Deniz Yarbay Aşkın Üredi, Aliağa Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur, TCSG 61 Foça Bot Komutanı Hakan Topçular, TCSG 62 Aliağa 2. Bot Komutanı Hasan Yaşar, SAGET 08 Bot Komutanı Serkan Yahşi katıldı.
Seminere Aliağa, Foça, Yeni Şakran ve Çandarlı da faaliyet gösteren Profesyonel ve Amatör balıkçılar katıldı. Programın ilk bölümünde sunumlar ve bilgilendirilmeler yapıldı ve daha sonra soru-sevap bölümüne geçildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.