• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • İzmir 9 °C
  • Manisa 9 °C
  • Balıkesir 7 °C
  • Çanakkale 6 °C

Balık Tüketin

Balık Tüketin
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / Prof. Dr. Ötleş, “Ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olmasına rağmen balık tüketiminin gerçekte olması gereken seviyenin daha altında olduğunu gö
SAĞLIĞINIZI KORUMAK İSTİYORSANIZ BALIK TÜKETİN
 
Prof. Dr. Ötleş, “Ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olmasına rağmen balık tüketiminin gerçekte olması gereken seviyenin daha altında olduğunu görüyoruz. Buradan da çıkartabileceğimiz olgu daha fazla balık tüketiminin özendirilmesi ve sevdirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Balık besin değeri çok yüksek olan bir gıda. Bunu topluma anlatmamız lazım. Özellikle içindeki aminoasitler, omega serisi, uzun zincirli yağ sisteminin yüksek miktarda olması gibi birçok besin değerlerinin yüksek oranlarda olduğunu biliyoruz ki bunların da bilimsel olarak birçok hastalığın kovulmasında önemli faktörler olduğunu da biliyoruz. Bunlardan bazıları kalp damar hastalıklarının önlenmesi, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi, bazı kanser türlerinin engellenmesi gibi faktörleri sayabiliriz. Bunlar bilimsel olarak birçok makalede yer alıyor” diye konuştu.
 
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi tarafından düzenlenen  “Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu” Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı. 40 yıla yakın bir süredir her iki yılda bir düzenlenen Ulusal Su Ürünleri Sempozyumunun 18’incisine Ege Üniversitesi ev sahipliği yapıyor. Sempozyumun açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semih Ötleş, “Sağlığınızı ve beslenmenizi geliştirmek ve korumak istiyorsanız balık tüketimini özendiriniz. Özellikle çocuklarımızın ve gelecek nesillerin balığı sevmesi ve tüketmelerini sağlamamız gerektiğini düşünüyorum.
 
Sempozyuma,  Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semih Ötleş, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertan Taşkavak, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof.Dr Atilla Alpbaz,Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Türkyılmaz konuşmacı olarak katıldı.
 
Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertan Taşkavak, “Bu etkinliği sponsorların desteği ile düzenledik. Biz birlikteyiz, birlikte yürüyoruz. Dolayısıyla sanayi- üniversite iş birliğinden gerçekleştirilen bu sempozyum  en güzel başlangıçlarından birisi. Bu vesileyle kendilerine bir kez daha çok çok çok teşekkür ediyorum. Bütün katılımcıları sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.
 
“BALIK BESİN DEĞERİ ÇOK YÜKSEK OLAN BİR GIDA”
Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semih Ötleş;  “Hepinizi Ege Üniversitesi adına saygıyla selamlıyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın,  sempozyumun başarılı geçmesi dileklerini de iletmek isterim. Biz Ege Üniversitesi ailesi olarak 18.si düzenlenen bu Ulusal Su Ürünleri Sempozyumuna ev sahipliği yapmakla ayrı bir gurur ve onur duyduğumuzu belirtmek isterim. Özellikle katılımın yoğun olması bizi ayrıca memnun etti. Çünkü katılımcıların çok olması aynı alanda çalışan insanların bir araya gelip beyin fırtınası yaparak her sempozyumda olduğu gibi belirli noktaların tartışılmasına, çözüm yollarının araştırılmasına ve bulunmasına ve ortaya bazı fikirler getirilmesine yol açan önemli aktiviteler olduğunu düşünüyorum. Bu sempozyuma katılarak çok önemli sonuçlar olacağına inanarak gayet güzel çalışmalar geçeceğini düşünüyorum. Diğer taraftan biraz önce de söylendiği gibi bugün balık avcılarının serbest bırakıldığı bir gün ve kutlu olmasını ben de diliyorum. Ancak baktığımızda ülkemizin üç tarafının denizlerle çevrili olmasına rağmen balık tüketiminin gerçekte olması gereken seviyenin daha altında olduğunu görüyoruz. Buradan da çıkartabileceğimiz olgu daha fazla balık tüketiminin özendirilmesi ve sevdirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Balık besin değeri çok yüksek olan bir gıda. Bunu topluma anlatmamız lazım. Özellikle içindeki aminoasitler, omega serisi, uzun zincirli yağ sisteminin yüksek miktarda olması gibi birçok besin değerlerinin yüksek oranlarda olduğunu biliyoruz ki bunların da bilimsel olarak birçok hastalığın kovulmasında önemli faktörler olduğunu da biliyoruz. Bunlardan bazıları kalp damar hastalıklarının önlenmesi, bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesi, bazı kanser türlerinin engellenmesi gibi faktörleri sayabiliriz. Bunlar bilimsel olarak birçok makalede yer alıyor. O zaman topluma vermemiz gereken mesaj bence şu olmalı;  sağlığınız ve beslenmenizi geliştirmek ve korumak istiyorsanız balık tüketimini özendiriniz. Özellikle çocuklarınıza ve gelecek nesillere balığı sevmesi ve tüketmelerini sağlamamız gerektiğini düşünüyorum. Siz değerli katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Tabiî ki her kongre veya sempozyumda olduğu gibi sponsorlar olmadan olmuyor onlara teşekkürlerimizi iletmek istiyorum. Son olarak da dekan hocamızın dediği gibi otuz beşe varan organizasyon komitesinin tüm üyelerine candan teşekkür ediyorum. Kongrenin başarılı şekilde geçmesini diler saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
 
"Geçmişten Geleceğe Su Ürünleri" teması ile düzenlenen sempozyumda, su ürünleri alanında pek çok farklı konuda çalışan öğretim elemanları, sektör temsilcileri ve kamu kurum temsilcileri bir araya geldi. Sempozyum 4 Eylül 2015 tarihine kadar devam edecek.
 
Kamusal, sektörel ve akademik birikimi bir araya getiren 18. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu’nda, su ürünlerine yönelik farklı disiplinler altında birçok konu tartışılacak. Deniz ve içsu ortamlarında meydana gelen ekolojik sorunlar, biyo-çeşitlilik, denizlerde balık stoklarının azalması, balıkçılık kaynaklarının korunması ve verimli işletilmesi, su ürünleri üretimi, üretimin arttırılması, ürünlerin uygun metotlarla taşınması, depolanması ve işlenmesi konularında karşılaşılan çeşitli sorunlar, neden-sonuç ilişkileri ve çözümler tartışılacak.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894