• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • İzmir 9 °C
  • Manisa 8 °C
  • Balıkesir 7 °C
  • Çanakkale 8 °C

Gençlerimiz Mesleki Beceriden Yoksun

Gençlerimiz Mesleki Beceriden Yoksun
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Türkiye’de gerçekleşen veya gerçekleşmesi öngörülen, sosyal, ekonomik, sanayi, kültürel, eğitim, sanat, turizm ve hukuki konularda araştırmalar yapan İzmir
KESKİNOĞLU: GENÇLERİMİZ MESLEKİ BECERİDEN YOKSUN YETİŞİYOR
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Türkiye’de gerçekleşen veya gerçekleşmesi öngörülen, sosyal, ekonomik, sanayi, kültürel, eğitim, sanat, turizm ve hukuki konularda araştırmalar yapan İzmir Aliağa Stratejik Araştırmalar Derneği (İZASAD), ülke genelinde yaşanan sorunlara çözüm önerileri sunmaya devam ediyor. 
 
Türkiye’nin son yıllarda sanayi alanında büyük gelişmeler kaydettiğini, bu gelişmelere paralel olarak sanayi sektöründe nitelikli ara eleman iş gücüne olan ihtiyacın arttığını raporlayan İZASAD, ortaöğrenimde meslek eğitimlerine verilen önemin arttırılmasını, hatta Mesleki ve Teknik Eğitim Bakanlığının kurulmasını önerdi.
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2013 yılı Ortaöğretim İzleme ve Değerlendirme Raporuna göre, Türkiye nüfusunun yaklaşık üçte birinin 18 yaşının altında olduğunu söyleyen İZASAD Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Keskinoğlu, Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün ortaöğrenimdeki okullaşma oranının sınırlı düzeyde arttığını belirtti.
 
GENÇLERİMİZ MESLEKİ BECERİDEN YOKSUN YETİŞİYOR
2012-2013 eğitim öğretim döneminde yaklaşık 4 milyon öğrencinin % 47,6 ’sının Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, % 42,4 ’ünün Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, % 10 ’unun ise Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesindeki programlarda eğitim gördüğünü de sözlerine ekleyen Keskinoğlu, söz konusu durumun oluşmasında talep ve arz yönlü politikaların etkili olduğunu belirterek şunları söyledi: “Türkiye’nin eğitim konusunda yapmış olduğu politikaların eksikliğinden kaynaklanan bir sonuç olarak, eğitime başlayan her 100 öğrenciden 10-12’si üniversiteyi bitirebiliyor ve geride kalan %90 civarındaki gencimizin büyük bir kısmı ise mesleki beceriden yoksun olarak hayata atılıyor” dedi.
 
MESLEKİ EĞİTİM KURUMLARIMIZ CİDDİ SORUNLAR YAŞIYOR
Üreten ekonomi için nüfusun doğru ve etkin şekilde kullanılması gerektiğini ifade eden Keskinoğlu, “Üreten ekonominin en çok aradığı eğitimli nüfus vasıflı ara eleman nüfusudur. Bu görevi yerine getirebilecek eğitim değerlerimiz ise mesleki eğitim kurumlarımızdır. Ülkemizde bulunan ekonomik nüfusun etkin ve verimli olarak kullanılması adına kurulmuş olan fakat bir türlü hak ettiği toplumsal, sosyal, ekonomik, siyasi ve politik desteği bulamayan, Teknik ve Endüstri Meslek liseleri, Mesleki ve Çıraklık Eğitim Merkezleri, Meslek Yüksekokulları, Teknik Eğitim ve Teknoloji Fakülteleri bulunmaktadır. Bu eğitim yuvaları aslında, gelişmiş ülkeler arasına girme adına bizler için stratejik bir fırsat ve değerdir. Bugünkü Mesleki eğitim kurumlarımız üreten ekonominin ihtiyacını karşılama yetkinliğini sağlayabilmede ciddi sorunlar yaşamaktadır. Mesleki eğitimin kurumlarımızın ihtiyacı karşılama yetkinliğini artırma yönünde yapılacak her çalışma ülkemizin geleceği yapılmış en büyük yatırım olacaktır.” dedi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894