• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • İzmir 7 °C
  • Manisa 6 °C
  • Balıkesir 1 °C
  • Çanakkale 2 °C

HDPli Vekil Cürufları Sordu

HDPli Vekil Cürufları Sordu
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Demir – çelik fabrikaları atıkları olan cürufların İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından dolgu malzemesi olarak yollarda kulla
VEKİL DOĞAN’DAN ‘CÜRUF’ İLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi 
Demir – çelik fabrikaları atıkları olan cürufların İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından dolgu malzemesi olarak yollarda kullanıldığını ifade eden HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 
 
Aliağa-Foça arasındaki demir çelik fabrikalarının milyonlarca tonu bulan cürufları İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından dolgu malzemesi olarak kullanılmak üzere yollara serilmekte olduğunu belirten Doğan, İBB'nin ‘çevre yatırımı’ olarak nitelediği bu cüruflar TÜBİTAK tarafından "tehlikeli atık" olarak değerlendirildiğini hatırlattı.
 
BİLİRKİŞİ ‘TEHLİKESİZ ATIK’ DEDİ
Cüruflarla ilgili açılan davada mahkeme kararını bilirkişi raporuna göre verdiğini hatırlatan Doğan, “Mahkemenin istediği bilirkişi raporunda üç bilim insanı’nın TÜBİTAK'ın raporundaki "tehlikeli atık" ifadesini tahrif ederek "tehlikesiz atık" yaptıkları iddiaları da gündeme gelmiştir. Ayrıca 2006 yılında Aliağa'da yapılan toplantıda zamanın Aliağa Belediyesi Başkanı Tansu Kaya ve İzmir İl Çevre Müdürü Osman Tatar tarafından atıkların 'tehlikeli atık' niteliğinde olduğu da açıklanmıştır” dedi. 
Doğan’ın yönelttiği sorular şöyle:
 
1. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak cürufların dolgu malzemesi olarak yollarda kullanılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? 
 
2. Aliağa-Foça arasında cüruf döküm alanı ilan edilen bölgelerdeki çevresel sorunlar ve bu cürufların canlı yaşamına etkileri konusunda bakanlığınızın yürüttüğü bir çalışma var mıdır? Var ise bu çalışmaların içerikleri nelerdir?
 
3.  Cürufları asıl olarak bunları ortaya çıkaran fabrikalar bertaraf etmekte iken, İBB'nin kamunun olanakları ile bunları bertaraf yoluna gitmesi kamu kaynaklarının kötü kullanımı olarak değerlendirilebilir mi? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu konuda herhangi bir girişim de bulunmuş mudur?
 
4. Mahkemeyi yanılttığı iddia edilen ve İzmir halkının sağlığı ile oynayan bu üç akademisyen hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı herhangi bir soruşturma başlatacak mıdır?
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894