BERGAMA'DA OTOGAR TARTIŞMASI
Yaklaşık üç ay önce hizmete giren ve Bergamayı çıkmaz sokak olmaktan kurtarması için İzmir-Çanakkale yol ayrımına inşa edilen Şehirlerarası Otobüs Terminali ile ilgili ortaya çıkan sıkıntıları çözmek harekete geçen
29 Nisan 2008 Salı 22:09
Gelin bu kelebeği beraber yaşatalım
Yaklaşık üç ay önce hizmete giren ve Bergama"yı çıkmaz sokak olmaktan kurtarması için İzmir-Çanakkale yol ayrımına inşa edilen Şehirlerarası Otobüs Terminali ile ilgili ortaya çıkan sıkıntıları çözmek harekete geçen Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.
Belediye Meclis ve Konferans Salonu"nda düzenlenen toplantıya Bergama Kaymakamı Hüseyin Eren, İlçe Emniyet Müdürü Osman Aral, Bergama Protokol üyeleri ve ileri gelenleri, belediye meclis üyeleri, sektörün temsilcileri, otogar esnafı ve vatandaşlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, Bergama"yı "çıkmaz sokak" olmaktan kurtaracak ve ilçeyi İzmir-Çanakkale yol ayrımına transit yola taşıyacak olan Bergama Şehirlerarası Otobüs Terminali"ne yaklaşık 5 trilyon lira para harcadık. Karayolları düzenlemesi ve çevre düzenlemesinin ardından da otogarımız 30 Ağustos 2007 tarihinde hizmete girdi. Ama hizmete girdiği günden bugüne kadar otogarla ilgili sıkıntılarımız bitmedi. Çevremizdeki ilçelerden Soma, Kınık, Çandarlı, Dikili ve yakınımızdaki diğer komşu ilçelerle, köylerden gelen dolmuşlarda yeni otogarımızla ilgili bir memnuniyetsizlik söz konusu. Her gün bu memnuniyetsizliği dinliyorum. Herkes yeni otogarın uzakta olduğunu söylüyor. Oysaki yeni otogarımızla en merkezi yer olarak kabul ettiğimiz hükümet konağı arasındaki mesafe yaklaşık 7-8 kilometre. Nasıl yapsaydık, ilçe merkezine mi otogar inşa etseydik. Dünyanın her yerinde trafiği rahatlatmak için otogarlar şehir dışına inşa ediliyor. Bizde dünyanın kabul ettiği bu standarda göre otogarımızı inşa ettik. Gelin hep beraber sıkıntıları ve sorunları masaya yatıralım. Otogarımızı da yaşatacak şekilde mantıklı, akla uygun çözüm yolları bulalım. Çünkü biz yaklaşık 5 trilyon lira para harcayıp, modern bir şekilde inşa ettiğimiz otogarımızı çalıştırmak mecburiyetindeyiz dedi.
Kaymakam Hüseyin Eren ; Halkın sesine kulak vermek için toplantı düzenleyen belediyeyi kutluyorum"
Çağdaş ve modern toplumlarda yapılan her hizmetin halkla birlikte tartışıldığını ortaya çıkan sıkıntıların ve sorunların da bu şekilde çözüme kavuşturulduğuna yaptığı konuşmasında dikkat çeken Bergama Kaymakamı Hüseyin Eren, Otogar ile ilgili sorun için vatandaşının, sektör temsilcilerinin çözüm önerileri ile beraber sıkıntılarını dinlemek üzere bu toplantıyı düzenleyen Başkan Ürper"i ve belediyeyi kutluyorum. Şunu da iyi bilmemiz gerekir ki, şuan uzak diye tarif edilen şehirlerarası otobüs terminali birkaç yıl sonra yine ilçe ile bütünleşecektir. Hiç unutmayın ki bir zamanlar, hükümet konağından sonra Bergama"da ne bir bina ne de canlılık vardı. Ama şimdi hükümet konağı ilçemizin tam merkezinde kalmıştır dedi.
Başkan Raşit Ürper ve Kaymakam Hüseyin Eren"in konuşmalarının ardından sektör temsilcileri ve toplantıya katılanların otogarla ilgili sorunları ve çözüm önerileri tek tek dinlendi. Başkan Ürper, Bütün sorunları ve çözüm önerilerini dinledik. Not aldık. Şimdi kanunlar çerçevesinde otogarımızı da yaşatacak şekilde formüller ve arayışlar bulacağız. Şuan otogarımızı bir kelebeğe benzetirsek, bu kelebek avucumuzda. İstersek beraber yaşatırız. İstersek, avucumuzu sıkarak kelebeği öldürürüz dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.