ENGELİ SPOR İLE AŞIYORLAR
ALİAĞA HABER / İzmirin Aliağa İlçesinde engelliler spor yaparak hayata daha sıkı sarılıyorlar. Aliağa da bulunan vücut geliştirme merkezine gelerek spor yapan zihinsel ve fiziksel engelli gençler
08 Aralık 2009 Salı 13:05
ALİAĞA DA ENGELLİLER AZİMLERİ İLE SAĞLAMLARA TAŞ ÇIKARTIYOR.
ENGELLERİNİ SPOR İLE AŞIYORLAR.
ALİAĞA HABER / İzmir"in Aliağa İlçesi"nde engelliler spor yaparak hayata daha sıkı sarılıyorlar. Aliağa da bulunan vücut geliştirme merkezine gelerek spor yapan zihinsel ve fiziksel engelli gençler sporun kendilerini hayata daha sıkı bağladığını söylüyorlar. Vücut Geliştirme Belediye Ferdi Sporlar Amiri, Milli Takım Sporcusu ve profesyonel vücut geliştirme antrenörü Ertan Çaplık nezaretinde spor yapan gençler yaşadıkları değişimin kendileri için mutluluk kaynağı olduğunu belirtiyorlar. Uluslararası antrenör olan ve 2 Türkiye 2. liği ile 1 Balkan 2. liği bulunan Ertan Çaplık engelli gençlerin ilk geldikleri zaman ile şimdiki durumları arasında çok büyük farklar olduğunu söyleyerek Aliağa Belediyesi Engelli Rehabilitasyon Merkezini ziyaretim sırasında burada bulunan gençleri görünce görevli arkadaşlara bana bu gençleri gönderin ben onlara spor yaptırayım, yardımcı olayım dedim. Bu arkadaşlarımızın bir çoğu içine kapanıktı ve kendilerini dışlanmış hissediyorlardı. Burada onlar ile güzel bir ilişki kurduk. Sosyalleşme adına büyük faydaları oldu. Bu arkadaşlar ile spora başladık ve gözle görülür değişimler oldu. Dedi.
Ertan Çaplık 10 tane engellinin spor yapmaya başladığını dile getirerek Çeşitli engelleri bulunan arkadaşlarımız burada sağlam arkadaşlara taş çıkartırcasına bir azim ile çalışıyorlar. Ben onlardan hiçbir ücret almadan faydalı olmaya çalışıyorum. 2-3 sene sonra vücut geliştirme konusunda bu arkadaşlarımı engelli yarışmalarına katılabilecek düzeye getireceğime inanıyorum. Engelli vatandaşlarımız kendilerini soyutlamasın, hayata devam etsinler. Bizden hiçbir farkları olmadığını hissetsinler ve hayata sıkı sıkı sarılsınlar. Ben buradaki arkadaşlarımın azmini görünce bunun mümkün olabildiğini bir kez daha gördüm. Kendileri artık çok istekli bir şekilde spora devam ediyorlar. Dedi
DOĞUŞTAN ENGELLİ KAAN KOÇER AMACIM VÜCUT GELİŞTİRMEDE DERECELER ALMAK.
Doğuştan engelli olan ve bacaklarında cam kırığı hastalığı bulunan Kaan Koçer (22) yaklaşık 3 ay önce spor yapmaya başladığını söyleyerek İnandığınız zaman yapamayacağınız bir şey yok. Doğuştan ayaklarımda cam kırığı hastalığı vardı ve aşırı kiloluydum. Şimdi vücut geliştirme sporu sayesinde fazla kilolarımdan kurtulduğum gibi bacaklarımı da güçlendiriyorum. Buraya gelmeden önce evde bilgisayarımın başında oturuyordum. Hedefim ileride yarışmalara katılarak vücut geliştirme sporunda iyi dereceler almak. Kendimi daha sağlıklı hissediyorum. Engelli arkadaşlarımız hayata küsmesinler, hayattan kopmasınlar, kendilerini dışlamasınlar. Hocamız sayesinde güzel mesafeler kat ettik. Önceleri ayağa kalkmakta çok zorlanıyordum ama şimdi rahatlıkla oturup kalkabiliyorum. Bizim engelimiz hayatı yaşamamıza engel değil, bunu tüm engelli arkadaşlarımızın bilmesini istiyorum. Dedi.
Bacaklarında cam kırığı hastalığı ile doğan Kaan Koçer (22) düzenli olarak geldiği vücut geliştirme merkezinde fazla kilolarından kurtularak çok daha sağlıklı hale geldiğini belirterek amacının vücut geliştirme sporunda yarışmalara katılarak dereceler almak olduğunu söylüyor.
Zihinsel engelli Mehmet Aktaş(35) ise spora başlamadan önce hiç evden çıkmadığını ve pek konuşmadığını söyleyerek, spora başladıktan sonra hayatının daha güzel olduğunu söylüyor. Her gün spor merkezine babası tarafından getirilen Mehmet Aktaş ağırlık kaldırıyor, bisiklet pedalı çeviriyor.
Vücut Geliştirme Milli Takım Sporcusu, profesyonel vücut geliştirme antrenörü ve Belediye Ferdi Sporlar Amiri Ertan Çaplık Engelli insanlarımızın bizlerden hiçbir farkının olmadığını ispatlıyoruz. Burada spor yapmaya gelen engelli arkadaşlarımızın hayatında her anlamda olumlu değişim olduğunu kendi gözlerimiz ile görüyoruz. Diye konuşuyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.