HARİTACILAR FOÇA KAMPINDA
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yürütücülüğünde bu yıl 8.si düzenlenen "Yaz Eğitim Kampı" Foçada gerçekleştirildi. Program kapsamında 26 Ağustos Çarşamba günü Foça Belediyesi Reha
12 Eylül 2009 Cumartesi 21:15
HARİTA VE KADASTRO MÜHENDİSLERİ ODASI 8. YAZ EĞİTİM KAMPI FOÇA"DA YAPILDI
Hasan ESER FOÇA www.egehakimiyet.com
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yürütücülüğünde bu yıl 8.si düzenlenen "Yaz Eğitim Kampı" Foça"da gerçekleştirildi.
Program kapsamında 26 Ağustos Çarşamba günü Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi"nde ""Yaşanabilir Gelecek İçin Çevre ve Doğa "" konulu bir panel düzenlendi ve panelin açılış konuşması Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ tarafından yapıldı. Demirağ; ""Türkiye genelindeki toplam on dört Özel Çevre Koruma Bölgesi"nden biri olan Foça"ya hoş geldiniz. Foça"da ve yöremizde bulunan büyülü doğal güzelliklerini korumasındaki çabalarımızın süreceğini bildirmek istiyorum. Aliağa"da kurulması düşünülen termik santrale karşıyız ve bu haklı mücadelemiz her zaman kararlılıkla sürecektir. Yaz Eğitim Kampı"nın başarıyla geçmesini diliyorum. "" dedi.
Demirağ"ın konuşması sonrası başlayan panelde, Prof.Dr. Tanay Sıtkı UYAR (Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi) ve Güneşin Aydemir (Buğday Derneği-Doğa Korumacı -Atlas Dergisi Yazarı) çok değerli bilgileri dinleyicilere aktardılar. Konuşmacılar , ""Yaşanabilir Gelecek İçin Çevre ve Doğa "" konulu bir panelde, ""Dışarıda da dumansız hava sahası istiyoruz. Aliağa"da termik santrale hayır ! "" sloganından yola çıktılar ve doğa"nın korunmasındaki düşüncelerini bilimsel verilere dayandırarak aktardılar.
Enerji elde etmede doğaya zarar verecek yöntemler yerine yenilenebilir alternatif enerji kaynaklarının devreye girmesi gerektiği veAliağa Foça yöresinde oldukça verimli bir şekilde faydalanabilecek güneş - rüzgar enerjisinin kullanılmasının gerekliliğini dile getirdiler.
22-30 Ağustos 2009 tarihlerinde ülkemizin çeşitli üniversitelerinden harita ve kadastro mühendisliği öğrencilerini ve diğer meslek gruplarından öğrencileri buluşturan kampın bu yıl ki ana konusu "Yaşanabilir Gelecek" idi. Öğrenci, akademisyen, sanatçı, yazar, gazeteci ve TMMOB" ne bağlı meslek odalarının yöneticileri ile ana konu çerçevesinde düşüncelerin paylaştılar.
Kamp boyunca forum, söyleşi, panel olarak düzenlenen 12 oturumda ve atölye çalışmalarında, Haklar ve özgürlükler, kent, su ve enerji, ekonomi ve siyaset, çevre ve doğa, kültürel değerler, mühendislik ve eğitimi, örgütlülük, sanat, sinema, medya ve iletişim, gençlik gibi konu başlıkları yaşanabilir bir gelecek için irdelenerek tartışıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.