21 Kasım 2024
  • İzmir20°C
  • Manisa21°C
  • Balıkesir19°C
  • Çanakkale14°C

MARKA KORUMA EĞİTİMİ

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ARASTA GAZETESİ / Uluslararası pazardaki rekabetçi ortam şirketleri farklılaşma ve markalaşmaya yönlendiriyor. Markalaşmaya büyük yatırımlar yapan firmaların markalarını uluslar arası ticarette korumaları da hayati önem taşıyor. M

Marka Koruma Eğitimi

03 Temmuz 2011 Pazar 22:16

İHRACATÇI MARKASINA SAHİP ÇIKTI
İHRACATÇILARA MARKASINI KORUMA EĞİTİMİ VERİLDİ
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ ARASTA GAZETESİ / Uluslararası pazardaki rekabetçi ortam şirketleri farklılaşma ve markalaşmaya yönlendiriyor. Markalaşmaya büyük yatırımlar yapan firmaların markalarını uluslar arası ticarette korumaları da hayati önem taşıyor. Markalaşma ile rekabetin en üst düzeyde yaşandığı günümüzde yarışa bir adım önde başlayan ihracatçı firmaların bu avantajlarını nasıl korumaları gerektiği ile ilgili, Ege İhracatçı Birlikleri “Yurtdışında Markalaşma ve Etkin Marka Koruması” konulu seminer düzenledi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi Koordinatörlüğü"nde, Ege İhracatçı Birlikleri ve Destek Patent A.Ş. işbirliğinde düzenlenen seminerde, yurtdışında markalaşma ve markanın etkin korunması için izlenmesi gereken süreçler hakkında  Destek Patent eğitmenlerinden Yurtdışı Marka Uzmanı Ahmet Furkan Özdemir, Egeli ihracatçılara yol haritasını sundu.
“Yurtdışında marka tescilinin gerekliliği, sağlıklı marka tescili için dikkat edilmesi gerekenler, tescil sürecinin yönetimi, gümrüklerde markalaşma ile ilgili yaşanılan sıkıntılar, ihracat yapılan ülkelerde marka tescilinin gerekleri, yurtdışında marka tescil sistemleri, etkin marka koruma yöntemleri ve markanın izlenmesi” konularında yapılması gerekenleri anlatan Özdemir, Firmaların markalarını koruma altına almaları için tescil şart. Markalaşma prestij ve yurtdışında kanuni haklara sahip olmak başta olmak üzere çok önemli getirileri beraberinde getiriyor. Markalar tescil edildikleri ülkelerde korunuyor. Markamızı tescillememiz başta Uzak Doğu ve Güney Afrika ülkelerinden doğabilecek fason üretimlerin önüne geçerek, bu ürünlerin tescil ettirdiğimiz ülkelere girmesini engeller” diye konuştu.

TESCİL TAKLİTLERİ ÖNLÜYOR
Marka tescilinin, ihracatta marka ürünlerle ilgili sıkıntıların önüne geçilmesi ve ulusal-uluslararası pazarlarda hakimiyet sağlama açısından hayati önem taşıdığını vurgulayan Özdemir, şöyle konuştu; “Bununla birlikte prestij, yasal hakların korunması, dış piyasalarda tanıtım ve hedef pazarlardaki marka taklitlerini önleme açısından da faydaları var. Markanın yurtdışında tescil edilmesinde dikkat edilmesi gereken kriterler ise; Ülke kanunlarına dikkat etmek, faaliyet alanına giren ürün gruplarının seçilmesi, ön araştırma ve ihtiyaç analizlerinin iyi yapılması ve konusunda uzman kişilerle çalışılması."
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Genel Sekreteri Sezmen ALPER, hızla küreselleşen dünyada, uluslararası pazarlarda yer alan ihracatçılarımız için ürünlerinin, buluşlarının, markalarının korunması ve rakiplerinden farklılaşmalarının sağlanmasının gün geçtikçe önem kazanmakta olduğu kaydetti.
“Yurt Dışında Markalaşma ve Etkin Marka Koruması Semineri”ni Egeli ihracatçıların markalaşma çabalarına destek olmak amacıyla düzenlediklerini anlatan Alper, İhracata Yönelik  Devlet Yardımlarının ağırlıklı  olarak  markaya  bağlı olduğunu Yurt Dışı Fuar, Ofis Mağaza Depo Reyon, Tanıtım, Turquality  desteklerinde de  marka bağlantılarının olduğunu  unutmamak gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.