27 Kasım 2024
  • İzmir10°C
  • Manisa7°C
  • Balıkesir6°C
  • Çanakkale7°C

SAÇ EKTİREN HASTALAR İÇİN ALTIN KURALLAR

Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Saç ekim operasyonu kadar sonrasının da önemli olduğunu belirten İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Kozmetik Birimi Koo

Saç Ektiren Hastalar İçin Altın Kurallar

19 Ocak 2016 Salı 09:59

SAÇ EKTİREN HASTALAR İÇİN ALTIN KURALLAR
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi 
Saç ekim operasyonu kadar sonrasının da önemli olduğunu belirten İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Kozmetik Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, hastaları uyardı. Gülgör, hastaların uyması gereken Altın Kuralları açıkladı.
 
İzmir Özel Gazi Hastanesi Saç Sorunları ve Kozmetik Birimi Koordinatörü Yasemin Gülgör, saç ekimi sonrasında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Ekim işlemi kadar sonrasının da önemli olduğuna değinen Gülgör, operasyon sonrasında ağır sporlar yapılmaması gerektiğini vurguladı.
 
ANİ HAREKETLERDEN KAÇININ
Operasyon sonrasında ekim yapılan bölgeye zarar vermemek için dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Gülgör, "Saç ekimi kadar sonrası da çok önemli. Operasyon sonrası ağır kaldırmamaya, spor aktivitelerine, kullanılan şampuanlara dikkat edilmeli. Eve gittiğinde, ailenin de hastamıza destek olması gerekiyor. Hastamız, çok esnek hareketler yapmamalı ve ekim yapılan bölgeye kesinlikle darbe almamaya özen göstermelidir. Saçımıza, yeni ekimimize zarar gelmemelidir" dedi.
 
FUTBOL GİBİ SPORLAR YASAK
Gülgör, söyle devam etti: "Ekimden 15 gün sonra yavaşça spor yapabilir. Ancak kafatasına zarar verecek sporları yasaklıyoruz. Örnek vermek gerekirse; futbol ve benzeri oyunlarda, topun ekim yapılan bölgeye gelme riski var. Bu riski alamayız. 15 gün sonra hastamız kontrole geldiğinde ve doktorlarımız tarafından kontrolleri yapıldığında neler yapabileceğini biz söylüyoruz. Hamam, sauna, havuz ve deniz için de bu aşamada karar veriyoruz. Yanı sıra operasyon öncesi ve sonrasında bir süre sigara ve alkol tüketiminin de azaltılması gerekmektedir."
 
YATIŞ POZİSYONUNA DİKKAT
Hastaların bir süre yatış ve oturuş pozisyonlarına da dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizen Gülgör, "Hastalarımız operasyondan sonra bir süre yatış pozisyonuna da dikkat etmelidir. Seyahatler için kullanılan boyunlukları yardımcı olarak kullanabilirler. 1-2 gün başının dik durması, başını aşağı eğmemesi gerekmektedir. Aksi takdirde hafif bir ödem oluşabilir ki bunun da olmasını istemeyiz" diye konuştu.
 
KIŞ AYLARI EKİM İÇİN DAHA İDEAL
Kış aylarında saç ekiminin hastanın koruması açısından daha rahat olduğuna dikkat çeken Gülgör, şunları söyledi: "Yaz aylarında ekim yapılmışsa, hasta güneş ışınlarından uzak durmalı. Saç ekimi yapılmasa da yazın güneşin cilde zarar verdiğini biliyoruz. Güneş ışınları, ekim yapılan bölgeye de zarar verebileceğinden kaçınmak gerekir. Kışın yapılan ekimin daha rahat olmasının sebebi de bu. Serin oluyor, terleme ve kaşıntı yapmıyor. Kışın da yağmur, toz ve kara dikkat etmek gerekir."
 
EKİM BÖLGESİ DARBE ALIRSA DOKTORUNUZU ARAYIN
Saç ekiminin ardından ilk 6 ay makine ile tıraşın yapılmayacağına dikkat çeken Gülgör, "İlk 6 ay makine tıraşı yapılamıyor, makas tıraşı olabilir. 6 ay sonra makine tıraşı gibi işlemler de yaptırabilirler. Yıkamasına da dikkat etmesi gerekmektedir. İlk yıkamalarını burada biz hastanede yapıyoruz ve daha sonra kendilerine nasıl yıkama yapacaklarını anlatan bir CD veriyoruz. Hastalarımız bizleri 7/24 arayabilirler. Tüm bunlara dikkat edildiği takdirde hiç bir sorun yaşamazlar. Kazara bir darbe alırlarsa, mutlaka bizi aramalıdırlar" ifadelerine yer verdi.  / EGE BASIN GRUBU
 
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.