• BIST 9344.91
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 11 °C
  • Balıkesir 7 °C
  • Çanakkale 6 °C

Turizmin Cazibe Merkezi Denizli

Turizmin Cazibe Merkezi Denizli
Türkiye ekonomisinde tekstil sektörü ile öne çıkan Denizli, aslında tarihi ve kültürel değerleri, dünyaca ünlü kazıları ve kaplıcaları ile henüz gerçek anlamda keşfedilmemiş bir turizm cenneti

TURİZMİN CAZİBE MERKEZİ DENİZLİ

Türkiye ekonomisinde tekstil sektörü ile öne çıkan Denizli, aslında tarihi ve kültürel değerleri, dünyaca ünlü kazıları ve kaplıcaları ile henüz gerçek anlamda keşfedilmemiş bir turizm cenneti… Bugüne kadar Pamukkale gibi dünyaca ünlü doğa harikası ile  turizm potansiyelinin sadece yüzde 10’unu kullanabilen Denizli, alt yapı yatırımları ve yeni projeleri ile turizm atağına geçti. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü yeni projelerle barındırdığı tarihi mirası ve doğal zenginlikleri  turizme kazandıracak olan Denizli, önümüzdeki yıllarda turizm potansiyelini nitelik kazandırarak arttırmayı planlıyor. Doğa, tarih ve kültür turizmine, kayak ve dağ turizmini de ekleyerek çeşitlilik yaratan şehir, yerli ve yabancı milyonlarca turisti ağırlamayı hedefliyor.
 
EGE’NİN EN UZUN TELEFERİĞİ…

Belediyenin yeni projeleri arasında yer alan  “Teleferik ve Bağbaşı Yaylası” ve Tavas ilçesinin Nikfer Mahallesi'ndeki 2.420 metre rakımda hayata geçirdiği Denizli Kayak Merkezi, bölgeyi 4 mevsim turizmin odağına çekecek… Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 1500 metre uzunluğundaki 8 kişilik 24 kabinden oluşan ve saatte 1000 kişi taşıyan teleferik hattı ile Bağbaşı Kent Ormanı’ndan 1400 metre rakımlı Bağbaşı Yaylası'na ulaşılıyor. Teleferik üst istasyonun bulunduğu bölgede kafeterya, üst istasyona 1700 metre mesafedeki Bağbaşı Yaylası’nda ise restaurant, kafeterya, ateşli ve ateşsiz piknik alanları, konaklamaya açık 30 adet bungalow konutlar ve çadır alanları ile hizmet veriliyor.

teleferik-(1).jpg

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 38 milyon TL yatırımla hayata geçirdikleri teleferik ve yayla projesi ile bu alanda marka proje olacağını belirtiyor. Yaylanın doğal yapısını koruyarak, orman örtüsüne uygun proje yürütüldüğünü belirten Zolan “Teleferik ile sağlanan panoramik şehir manzarası eşliğinde ulaşım yerli ve yabancı turisti fazlasıyla etkileyecek ve Bağbaşı Yaylası eminiz ki önemli turizm destinasyonları arasında yerini alacak. Denizli büyük bir potansiyeli içinde barındırıyor. Denizli gelen turist sayısı ile Türkiye’de ilk 5'te yer alıyor. Ancak biz gelen turist sayısından çok turistlerin ekonomik olarak şehre kattıkları değere bakıyoruz. Bunun içinde potansiyelimizin tamamını kullanmalıyız. Turizm Denizli`nin ana lokomotiflerinden biri. Kentimizde var olan bu değeri görmezden gelmek mümkün değil. Kültürel, doğal ve tarihi varlıklarımızı şehre katma değer olarak döndürmek istiyoruz, Denizli’yi tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz” dedi.

DENİZLİ KAYAK MERKEZİ, DENİZLİ’NİN İKİNCİ BEYAZ CENNETİ...

Denizli’nin ikinci büyük turizm yatırımı ise 2.419 m yüksekliğindeki Denizli Kayak Merkezi… Doğal pistleri ile Batı Anadolu Bölgesi’ nin en büyük kayak merkezi Aralık-Nisan ayları arasında kayak imkânı sağlıyor. Kayak merkezi ayrıca yaz aylarında da yayla turizmine ve spor kulüplerine ev sahipliği yapacak. Alternatif turizm kaynaklarından kentin daha fazla pay alabilmesi için Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete sunduğu yatırımlardan biri olan Denizli Kayak Merkezi kayak pistleri ve mekanik tesisleriyle ziyaretçilerine hizmet veriyor. En uzunu 1.700 metre, ikincisi 1.500 metre, üçüncüsü 700 metrelik tesisler amatör ve profesyonel kayakçılara hizmet verirken, 2 telesiyej, 1 teleski ve yürüyen bant ile zirveye ulaşılıyor. Alt yapısı ve günü birlik tesisi ile ziyaretçilerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitede bulunan Denizli Kayak Merkezi, toporafik yapısı ve karın özelliği ile kayak yapmak için büyük avantaj sağlıyor.   Önümüzdeki yıllarda otel yatırımları ile konaklama da sağlayacak bölge Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olmayı hedefliyor.

DENİZLİ İNANÇ TURİZMİNDE DE LOKOMOTİF OLACAK…

Denizli’de turizmin lokomotifi Pamukkale iken sahip olduğu önemli tarihi miras bugüne kadar fazla gün ışığına çıkmadı. Denizli’de 19 Antik şehir ve 1000’e yakın Kültür Tescilli varlığı var. Denizli inanç turizmi açısından da önemli bir potansiyele sahip… Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan  "Denizli termal sağlık ve inanç turizminin yanında farklı turizm potansiyelleri ile de turist çekmeye devam edecek. Pamukkale ve Hierapolis antik kentlerinin yanında son dönemlerde büyük kazıların yapıldığı Laodikya da inanç turizmi açısından kentin lokomotifleri arasında yer alacak. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Leaodikya’nın kazı çalışmalarını Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak üstlendik. Kendi bünyemizde yürüttüğümüz kazı çalışmaları yılın  12 ayı yapıldığı için çok hızlı ilerliyor ve kısa bir zamanda büyük bir alanı ortaya çıkardık. Ayrıca bu bölgeye yakın zamanda kurmayı düşündüğümüz akvaryum ile de bu gelen turistlere farklı bir deneyim yaşatacağız” diyor.

Denizli, antik dini merkezleri ile dünya çapında önemli bir inanç turizmi potansiyeli bulunduruyor. Pamukkale Hierapolis Antik Kenti’nde bulunan ve Hz.İsa’ nın 12 havarisinden biri olan St. Philippe Martyriumu ve Mezarı, Laodikya Antik Kenti’ndeki İncil’de adı geçen 7 kiliseden biri olan ve eşsiz mimari özellikleri bulunan “Kutsal Haç Kilisesi”, Tripolis Antik Kenti’nin M.S. 325 yılında Nikea Meclisi’ nde hazır bulunan Lidya Piskoposları Listesi’nde adının geçmesiyle piskoposluk düzeyinde kutsal bir şehir olması, Colossae Antik Kenti’nde Asya’ nın en büyük kilisesi olan St. Michael Kilisesi, Herakleia Salbace Antik Kenti ve Attuda Antik Kenti inanç turizm merkezleri arasında... Şu anda bölgede devam eden 6 kazı çalışması mevcut.

DENİZLİ ANTİK DÖNEMDEN GÜNÜMÜZE SAĞLIK VE TERMAL TURİZM KENTİ

Denizli termal su kaynakları yönünden dünyanın en zengin alanları içerisinde gösteriliyor. Pamukkale, Karahayıt, Akköy, Yenicekent, Sarayköy arasında uzanan bölgede sıcaklıkları 25C derece ile 250 C derece arasında değişen, sağlık açısından son derece yararlı ve kaliteli termal sular sayesinde yılın tamamında nitelikli tesislerde termal turizm ve tedavi yapılabiliyor. Denizli’nin termal suları kalp, romatizma, tansiyon, raşitizm, deri, göz, sinir hastalıklarına iyi gelmekle birlikte, ılık içildiğinde mide damar iltihapları ve reyno hastalığına şifa oluyor. Ayrıca Denizli’nin jeotermal kaynakları termal turizm, tarım ve enerji alanında kullanılıyor.

bagbasi-yaylasi.jpg

DENİZLİ 2015 YILINDA 2.5 MİLYONUN ÜZERİNDE TURİST AĞIRLADI…

Denizli’ye 2015 yılında 2.5 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turist gelirken bunun yaklaşık 1 milyon 800 bini Pamukkale ziyareti yaptı. Yeni yatırımlar ve inanç turizmine yönelik tanıtım çalışmalarından sonra toplam turist sayısının kısa vadede 5.5 milyonu, 2023’de ise 10 milyonu bulması bekleniyor. Şehirde şu an 237 tesis ve 18.538 yatak kapasitesine ulaşılmışken 2016 yılı sonunda bu sayının 260 tesis ve 25.000 yatak kapasitesi olması bekleniyor…  Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan “Denizli ne kadar sanayi ve tarım kenti olarak gözükse de elindeki zengin kaynaklar ile gelecekte turizmde de lider olacaktır. Dünyada tek olan Pamukkale ve Laodikya gibi binlerce yıllık geçmişi bulunan değerlerimizin yanında kış turizmi, yayla turizmi gibi alternatif turizm kaynaklarını da değerlendirerek bu sektörden kentimizin daha çok pay alması için çabalıyoruz. Tükettiğinden fazlasını üreten şehrimizde 190 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Turizm alanında yaptığımız yatırımlarla birlikte bu sayıya ek olarak 60 bin kişiye istihdam sağlamayı planlıyoruz. Turizmin gelişmesi için tüm altyapı yatırımlarının yanı sıra kalifiye eleman yetiştirilmesi için Turizm lise ve üniversitelerimizde eğitimlerimiz devam ediyor. Biz bu bölgenin yakın bir gelecekte büyük bir turizm potansiyeli elde edeceğini biliyoruz. Bu açıdan yatırımcıları Denizli’ye yatırıma davet ediyoruz. Belediye olarak biz her tür teşviği ve desteği vermeye hazırız. Bu fırsatı değerlendirmeleri  ve gelecekte yoğunlaşacak turizm hareketini şimdiden fırsata çevirmeleri önemli. Yatırımcılar için 3-5 yıl sonrası çok geç olabilir, bugünden harekete geçsinler ” dedi.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞEHRİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK 121 PROJEYE START VERDİ…

Denizli Büyükşehir Belediyesi ulaşımdan altyapıya, park ve yeşil alanlardan kültür merkezlerine kadar 121 proje hayata geçiriyor. Denizli’nin çehresini değiştirerek örnek şehir ve daha modern bir şehir olmasını sağlayacak pek çok yenilik içeren 121 proje Denizlilerin yaşam standardını yükseltmeye yönelik oluşturuldu. 1 milyar TL’yi geçecek yatırımların 1 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. Belediye’nin turizm yatırımlarından sonra üzerinde titizlikle durduğu proje ise Üçgen Meydanı ve Köprülü Kavşaklar Projesi… Başkan Zolan projeleri anlatırken “Yollarımızı tünel şeklinde alta alıyoruz. İki katlı olacak, yer altından ve yer üstünden gidecek yollar olacak. Yer altında iki kat şeklinde planlanan yerler var. Yerin altından giden tek katlı yollar var. Yoğun çalışan trafiğimizi yerin altına aldık. Ama tabi üstten girişlerle ilgili, şehir içi hafif yürüyen trafikle ilgili ayrı çalışmalarımız var. Üçgen’in üstü ise güzel bir peyzajla yeni bir park olacak. Bunun dışında kent merkezleri ve ilçelerde 7 kapalı yüzme havuzu, gençlerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Ege’nin en büyük gençlik merkezi, Türkiye’nin en büyük sokak hayvanları barınma ve rehabilitasyon merkezini hayata geçiriyoruz. Ayrıca 2500 km’lik alt yapı çalışmalarını tamamlamayı planlıyoruz. Hedefimiz her yıl 1 milyar TL yatırım gerçekleştirerek halkımızın daha modern bir şehirde yaşamasını ve turizmde hedeflediğimiz büyüme için şehrin modern bir altyapıya kavuşmasını sağlamak…” şeklinde konuştu. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894